Ungdomscafé

VerksamhetRFSL

HBTQ-Café på Unga Magasinet 2016

RFSL skapar mötesplats för unga i Sundsvall
Kultur- och fritidsnämnden beviljade RFSL Sundsvall 680 000 kronor för att under två år driva en verksamhet för hbtq-ungdomar – homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner – på Unga Magasinet.

Den 16 januari 2016 startade RFSL Sundsvall projektet hbtq-café på Unga Magasinet. Det syftar till att skapa café och mötesplats för hbtq-ungdomar mellan 16 och 25 år. Verksamheten bedrivas i Unga Magasinets lokaler på måndagar kl. 15–22 och lördagar kl. 16–24. Projektet är ett samarbete mellan RFSL, Unga Magasinet och Sundsvalls kommun.

Syftet med caféet är att ungdomar som identifierar sig som hbtq+ ska ha en trygg mötesplats – en frizon dit en kan komma precis som en är och slippa ifrågasättanden. På många av cafékvällarna kommer det vara aktiviteter som pyssel, workshops om olika teman inom hbtq, bokcirklar och mycket mer! I nuläget finns inget liknande i närheten av Sundsvall, men det finns ett stort behov. De flesta unga hbtq-personer blir osynliggjorda, en del av dem även trakasserade och mobbade, bara för att de existerar och inte följer samhällets normer eller förväntningar.

Under våra öppetkvällar kommer vi pyssla med:
Workshops, pysselkvällar, bokcirklar och spel m. m…

Projektledare: Linda Tegnerud
Kontakt: – uppgifter kommer inom kort –

Läs mer om vad som händer på projektets Facebook-grupp